Geelse schepen Vervoort is bevoegdheden kwijt

CD&V Geel heeft beslist om alle bevoegdheden van schepen Tom Vervoort over te dragen aan burgemeester Frans Peeters, wegens een "ongepaste" financiële kwestie in het privéleven van de schepen. Vervoort staat ook op de 2e plaats van de CD&V-lijst, maar heeft beslist uit de politiek te stappen.

Schepen van Ruimtelijke Ordening en Milieu Tom Vervoort kwam in opspraak naar aanleiding van een artikel in een lokaal weekblad. Volgens burgemeester Frans Peeters gaat het om "een financiële kwestie" uit het privéleven van de schepen. Vervoort zou een som geld geleend hebben van iemand, maar die nooit vereffend hebben. Vervoort zelf wil over de details geen commentaar geven.

"Volgens de gegevens die momenteel beschikbaar zijn, situeren de problemen waarmee de schepen kampt zich volledig in de privésfeer en hebben ze geen invloed op zijn functioneren als schepen", laat CD&V Geel in een persbericht vinden.

Toch beschouwt CD&V de "financiële kwestie" waarover sprake is, als "ongepast" en besliste het college van burgemeester en schepenen om de bevoegdheden van Vervoort "met onmiddellijke ingang over te dragen aan burgemeester Frans Peeters". Volgens de burgemeester gaat het om een "voorzorgsmaatregel".

Einde van politieke carrière

Tom Vervoort zelf betreurt "dat gebeurtenissen uit mijn privéleven de aanleiding zijn van dit alles". "Met de hand op het hart kan ik zeggen dat ik mijn mandaat altijd in eer en geweten heb uitgevoerd en dat er nooit enig verband is geweest tussen mijn persoonlijke problemen en mijn functioneren als schepen", reageert hij.

"Zowel ikzelf als mijn gezin zijn persoonlijk geraakt door deze situatie. Ik wist dat politiek hard is, maar deze situatie is voor mij onhoudbaar."

Vervoort heeft beslist "om afscheid te nemen van de politiek". "Ik ben de partij dankbaar voor de gekregen kansen en de samenwerking in het verleden en vind het een heel moeilijke beslissing om mijn politieke carrière na al die jaren stop te zetten."

Vervoort was niet alleen schepen, hij stond ook op de 2e plaats op de CD&V-lijst in Geel. Omdat de lijsten definitief zijn, kan zijn naam niet meer geschrapt worden en kan hij niet meer vervangen worden. De stemmen die hij zondag eventueel nog krijgt, zullen bij de lijststemmen worden opgeteld.

lees ook