Massaal valse affiches van VB verspreid in Antwerpen

In Antwerpen worden massaal valse affiches van Vlaams Belang verspreid. De affiches doen denken aan de affiches van de "Zonder pardon"-campagne van de partij, maar de foto en slogan werden veranderd. Vlaams Belangkopman Filip Dewinter distantieert zich van de verspreide affiches.

Op één affiche wordt een foto van een gesluierde vrouw getoond, begeleid met de tekst "Amina E. asielzoekster, stenigen zonder pardon". Op een andere foto staat een man met de slogan "Bart H. homo. Genezen zonder pardon."

Op de affiches wordt ook een Facebook-pagina vermeld waar de foto's van de affiches terug te vinden zijn. Wie die pagina heeft aangemaakt, is onbekend.

Dewinter distantieert zich van de verspreide affiches. “Opnieuw tracht men het Vlaams Belang te beschadigen door valse affiches te verspreiden. Blijkbaar wordt de "vuile oorlog" tegen het Vlaams Belang verdergezet tot aan de dag van de verkiezingen. Ik stel vast dat politieke partijen verantwoording moeten afleggen voor hun uitgaven, maar dat anderen blijkbaar zonder belemmering anonieme dure anticampagnes kunnen voeren."

Dewinter vindt het laf dat de daders anoniem handelen. Hij zal een klacht indienen bij de politie voor laster en eerroof.

lees ook