Piepjonge panda gestorven aan leverontsteking

In de zoo van Washington, in de Verenigde Staten, hebben dierenartsen de doodsoorzaak kunnen achterhalen van de piepjonge reuzenpanda die in september is gestorven. De panda van een week oud is overleden aan een leverontsteking.

De geboorte van de reuzenpanda op 16 september was een verrassing omdat het tot die dag niet helemaal duidelijk was of de moeder, Mei Xiang (foto), nog wel vruchtbaar was.

Een week later werden de verzorgers gealarmeerd door vreemde, haast verdrietige, geluiden van de moeder. De dierenarts werd onmiddellijk opgetrommeld, maar voor het jong van een week oud kon hulp niet meer baten.

Onderzoek heeft nu uitgewezen dat de kleine panda is gestorven aan een leverontsteking. "Het jong had bovendien ook onderontwikkelde longen, waardoor de lever waarschijnlijk niet voldoende zuurstof kreeg". Zo stelde een dierenarts van de zoo van Washington.

Volgens de directie van de dierentuin zou Mei Xiang , na een rouwperiode van vier weken, opnieuw spelen in haar hok.