Politie Genk pakt minderjarige overvallers op

In Genk en Lanaken heeft de politie vijf minderjarigen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een reeks gewelddadige overvallen. De jeugdrechter in Tongeren besliste om alvast drie van hen in een gesloten instelling te plaatsen.

De actie van de politie van Genk kwam er na gedreven speurwerk. De minderjarigen die donderdag werden opgepakt, zouden gewapende overvallen gepleegd hebben, telkens in een wisselende samenstelling. De bende sloeg de voorbije zomer onder meer toe in warenhuizen.

De modus operandi bleek bij de verscheidene overvallen steeds dezelfde. De overvallers gebruikten een brommer en droegen een helm. In de diepvrieswinkel O'Cool in Genk gingen ze aan de haal met zo'n 800 euro en knevelden ze de winkelbediende.

De politie pakte in totaal vijf minderjarigen op. Drie van hen werden door de jeugdrechter in Tongeren in een gesloten instelling geplaatst. Een vierde werd vrijgelaten omdat hij niets met de feiten te maken had. De vijfde verschijnt vandaag voor de jeugdrechter. Meer arrestaties worden bovendien niet uitgesloten.