Sarkozy wil een nieuw leven

Nicolas Sarkozy wil een nieuw leven leiden. Dat heeft de voormalige Franse president in New York gezegd op een conferentie voor 400 bankiers. "Ik heb nog nooit zo'n lange vakantie gehad in mijn leven", zei hij. Nu wil hij terug aan de slag. Misschien wel in de bankwereld.

"Ik wil een nieuw leven, maar niet alleen om conferenties te geven. Ik hou niet zozeer van de politiek, maar van dingen doen, dingen doen in de politiek of elders", sprak de 57-jarige ex-president voor een volle zaal bankiers.

Sarkozy gooide zijn hengel uit en stak niet onder stoelen of banken dat hij in het bedrijfsleven wil stappen. "Ik zou graag laten zien dat het mogelijk is een politicus te zijn en de bedrijfswereld te begrijpen."

Het was Sarkozy's eerste redevoering sinds hij vijf maanden geleden het Elysée verliet. "Ik ben een jonge gepensioneerde. Misschien jong, maar gepensioneerd zeker. Ik heb de voorbije vijf maanden niet gewerkt. Ik heb nog nooit zo'n lange vakantie gehad in mijn leven." Om de pijn wat te verzachten, zei hij nog "en het ergste is dat ik gelukkig ben met deze situatie."