SP.A gaat voor een (h)eerlijk Deerlijk

De SP.A in Deerlijk trekt als enige partij in de gemeente met een vrouw aan het hoofd van de lijst naar de kiezer. Tundie D'Hont wil samen met haar collega's een "geloofwaardig alternatief" bieden voor de huidige CD&V-meerderheid. (H)eerlijk Deerlijk, luidt de slogan.

De 34-jarige D'Hondt is voorzitster van de SP.A in Deerlijk. Nummer twee op de lijst is Gino Baert. Hij heeft 18 jaar ervaring in de Deerlijkse politiek als gemeenteraads- en OCMW-raadslid. Marleen Depaemelaere, derde op de lijst, is een debutant en zet in op verkeersveiligheid. Haar zoon Tom Simoens is met zijn 18 jaar de benjamin van de lijst en pleit voor meer samenwerking tussen de jeugdbewegingen.

Zwembaddossier terug op tafel

De SP.A-ploeg wil de Deerlijkenaren een waardig alternatief bieden voor het huidige bestuur. “De voorbije jaren stelden we vast dat het gemeentebestuur vele zaken anders kon aanpakken,” licht Tundie D'Hont toe. “Met op kop de weigering voor een referendum over de zwembadsluiting, ook al hadden we genoeg steun uit de bevolking. Wij willen wél onderzoeken of een familiezwembad mogelijk is, in samenwerking met buurtgemeenten of de provincie."

De partij wil ook dat de gemeente dringend "werk maakt van een online dienstverlening die beantwoordt aan de noden van de 21e eeuw".

lees ook