Spoorbonden voeren actie in Brussel

De vakbonden bij het spoor hebben vanochtend actiegevoerd aan het Centraal Station in Brussel. Van daaruit stapten ze naar het kabinet van minister van Overheidsbedrijven Magnette (PS), met opmerkingen en eisen over de hervormingsplannen bij het spoor. De actie had geen gevolgen voor het reizigersverkeer.

Zo'n 200 vakbondsmilitanten hebben aan het Centraal Station in Brussel verzameld voor een actie tegen de spoorhervorming. Er doet ook een Franstalige reizigersorganisatie mee. Van daaruit ging het richting het kabinet van minister Magnette. De bonden willen op die manier druk blijven zetten op de onderhandelingen over een nieuwe structuur van de spoorwegmaatschappij.

"We willen de druk van de staking vorige week aanhouden via alternatieve acties", zegt Luc Piens van ACV Transcom. "We geven hiermee het signaal dat we vasthouden aan ons standpunt: één geïntegreerde structuur is beter voor de dienstverlening en de stiptheid van de treinen."

De bonden zijn benieuwd met welke voorstellen minister Magnette over de brug zal komen. "Op de laatste vergadering beloofde hij te onderzoeken hoe onze standpunten in zijn plannen kunnen worden ingepast", klinkt het.