Verdachten drugszaak rond douanier blijven in cel

De raadkamer van Antwerpen heeft beslist dat de verdachten in een drugszaak rond een Antwerpse douanier nog minstens een maand in de cel moeten blijven. Er moeten nog heel wat onderzoeksdaden gebeuren en daarvoor is hun aanhouding vereist, zegt de raadkamer.

De douanier wordt ervan verdacht drugshandelaars geholpen te hebben bij de invoer van cocaïne via de Antwerpse haven. Ze zouden hem forse vergoedingen betaald hebben om ervoor te zorgen dat de containers waarin de drugs zaten, niet gecontroleerd werden door zijn collega's. De douanier leefde in grote luxe en leidde een liederlijk leven.

Het parket geeft in de namiddag een persconferentie over de zaak, omdat er nieuwe elementen zouden zijn in het dossier. De advocaten van de verdachten klagen aan dat ze niet op de hoogte zijn van deze nieuwe elementen.

"Blijkbaar is er zeer recentelijk een belangrijke drugsvangst gedaan - er is sprake van 8 of 9 ton - die aan dit dossier gelinkt zou kunnen worden", zegt de advocaat van de douanier Vic Van Aelst.

"Wij, als advocaten van de verdachten, zouden zoiets als eersten moeten vernemen. Ik vind het niet kunnen dat er eerst een persconferentie over georganiseerd wordt en ik zou de mensen van het parket dan ook willen vragen om die niet te laten doorgaan, want dat zou de verdediging wel eens kunnen toelaten om procedurefouten in te roepen", zegt Van Aelst nog.