Vijfde verdachte aangehouden in kasteelmoord

In de zaak van de kasteelmoord is een vijfde verdachte aangehouden. Het gaat om een veertiger uit Limburg die gefungeerd zou hebben als tussenpersoon, zegt procureur des konings Jean-Marie Berkvens van Brugge.

De man stond naar verluidt in nauw contact met de Nederlander die al opgesloten zit voor de moord op kasteelheer Stijn Saelens. Hij zou samen met een Belg de huurmoordenaars hebben gezocht. Het is nog niet duidelijk wat zijn aandeel in de hele zaak precies is.

De verdachte zit sinds vrijdagochtend in de gevangenis van Brugge, waar de raadkamer zijn aanhouding met een maand heeft verlengd. De verdachte dient mogelijk beroep in tegen zijn aanhouding. In dat geval verschijnt hij binnen de 14 dagen voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling.