Waar staat de accolade van CD&V nu echt voor?

Johan Arnout, CD&V-kandidaat in Kruibeke, legt in een filmpje uit waar de accolade die gebruikt wordt in de verkiezingscampagne nu eigenlijk echt voor staat. En daarbij komen onder meer muziek, wiskunde en internet aan te pas.

"Het symbool wordt onder meer gebruikt bij pianopartituren", legt Arnout uit. "Op zo'n partituur worden de bovenste lijn en de onderste lijn samen gespeeld. De accolade houdt ze samen."

Maar Arnout waagt zich ook aan een wiskundige uitleg. "In de wiskunde houden 2 accolades een verzameling samen. Iedereen inbegrepen dus."

Alsof dat nog niet genoeg is, vindt de kandidaat ook een betekenis in de computertaal."Bij Javascript bijvoorbeeld moet alles wat tussen 2 accolades zit, in één keer uitgevoerd worden. Alles inbegrepen", zegt Arnout.

lees ook