"Stem op het leven op 14 oktober"

Op 14 oktober strijkt de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu in meer dan 250 gemeenten neer om in de stembureaus affiches te verspreiden om de burger te informeren over de nieuwe campagne over orgaandonatie.

Beldonor.be, de jaarlijkse campagne van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu loopt al sedert 2005. Dit jaar zal de federale overheidsdienst op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen neerstrijken in de stembureaus van zo'n 250 Belgische gemeenten. Een aantal gemeenten opent speciaal voor de actie een loket waar de burgers zondag terecht kan om zich te laten registreren als orgaandonor.

"Elke week sterven in ons land twee mensen omdat ze niet op tijd een nieuw orgaan hebben kunnen krijgen", klinkt het bij het campagneteam. "Bovendien staan in België nog steeds zo'n 1.300 patiënten op de wachtlijst". Volgens de FOD blijft de sensibilisering over orgaandonatie dan ook een bittere noodzaak.

Geïnteresseerden vinden zondag in de nieuwe brochure van Beldonor.be een registratieformulier, dat ook gedownload kan worden op de website. Op de website staat ook een lijst met alle gemeenten die aan de verkiezingsactie deelnemen.

lees ook