Afscheid van "sterke vrouw achter Eddy Wally"

In Zelzate heeft de Vlaamse charmezanger Eddy Wally afscheid genomen van zijn vrouw Mariëtte "Mariëtje" Roegiers (80). De kerk was te klein voor de ruim 500 aanwezigen. Een groot scherm buiten bood iedereen de kans om de dienst te volgen.

De begrafenis van Roegiers lokte heel wat pers. Onder de aanwezigen waren ook politici en bekenden als zangeres Wendy Van Wanten en presentator Ro Burms.

Tijdens de eucharistieviering werd Roegiers omschreven als "een harde werkster, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat" en als de sterke vrouw achter Eddy Wally. In de kerk weerklonken "Jou herken ik met gesloten ogen" en "Ik geef je 'n roos" van de charmezanger. Het waren de lievelingsnummers van Roegiers. Eddy Wally kon zijn tranen niet bedwingen.

Op het bidprentje staat te lezen "bloemen verwelken, rozen vergaan, maar mijn Mariëtje zal altijd blijven bestaan". Met die woorden sprak Eddy Wally vaak over zijn vrouw. Ook dochter Marina en kleindochter Vanessa hadden woorden van lof over voor hun moeder/grootmoeder.