Janssens: "Di Rupo gaf De Wever een cadeau"

Burgemeester van Antwerpen Patrick Janssens (SP.A) vindt het onaanvaardbaar dat er een federale regering zonder de N-VA gevormd is. Dat zegt hij in De Standaard. Volgens Janssens heeft De Wever daardoor vrij spel gekregen in Antwerpen.

Janssens kan niet begrijpen dat de premier De Wever aan de kant heeft laten staan bij de vorming van de federale regering. "Daar heeft Di Rupo hem een enorm cadeau gegeven", zegt Janssens. "Ik zou, als ik nationale verantwoordelijkheid had gedragen, nooit geaccepteerd hebben dat De Wever aan de kant kon blijven staan. Maar Di Rupo wilde te graag premier worden."

Volgens Janssens kreeg Bart De Wever daardoor vrij spel in Antwerpen. "Ik zag zijn kandidatuur al heel lang aankomen. Helaas kan je aan sommige situaties, zelfs al zie je ze van ver opdoemen, toch niet ontsnappen."

lees ook