Laurent Garnier op één in "The greatest switch"

"The man with the red face" van de Franse dj Laurent Garnier is door de luisteraars van Studio Brussel uitgeroepen tot beste danceplaat in de lijst "The greatest switch". Lauren Garnier verdringt "Housewife" van Daan van de eerste plaats in de lijst.

Studio Brussel heeft zaterdagavond de beste honderd danceplaten uitgezonden in de lijst "The greatest switch". "The man with the red face" van Laurent Garnier stond net als in 2010 op de eerste plaats in de lijst. Daan (foto) eindigt dit jaar op de tweede plaats met "Housewife".

"La rock 01" van Vitalic en de danceklassiekers "Born slippy" van Underworld en "Insomnia" van Faithless vervolledigen de top vijf in "The greatest witch".

De hoogste nieuwkomer in de top tien van de lijst is "Synrise" van de Belgische danceformatie Goose. Daft Punk is de populairste groep met zes nummers in "The greatest switch".

De lijst met beste dancenummers werd uitgezonden van 16 uur tot middernacht op Studio Brussel. Twaalf van de honderd nummers waren van Belgische makelij. Netsky staat twee keer in de lijst. Laurent Garnier is naast de nummer één ook de hoogste stijger dit jaar. Zijn "Crispy bacon" stijgt zeventig plaatsen, van 94 naar 24.

De top tien van "The greatest switch"

1. (2) Laurent Garnier - The man with the red face
2. (1) Daan - Housewife
3. (6) Vitalic - La rock 01

4. (3) Underworld - Born slippy
5. (4) Faithless - Insomnia
6. (8) Moby - Go
7. (13) Push - Universal motion
8. (19) Jeff Mills - The bells
9. (5) Swedish House Maffia - One
10. (36) Goose - Synrise