Merkel: "Grieken moeten meer kansen krijgen"

"Griekenland maakt vorderingen, al gaat het trager dan verwacht. We moeten de Grieken meer kansen geven." Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel gezegd.

Merkel ging deze week een halve dag naar Griekenland, waar ze niet bepaald enthousiast onthaald werd. Het was de eerste keer sinds de eurocrisis losbarstte dat Merkel naar Athene ging. Ze herhaalde er dat het de bedoeling blijft om Griekenland in de eurozone te houden.

"Ik heb de indruk dat we stap voor stap vorderingen beginnen te zien in Griekenland", zegt Merkel vandaag in haar wekelijkse videoboodschap. "Het duurt inderdaad langer dan verwacht. Maar we moeten de Grieken kansen geven."

Toch benadrukt Merkel nog eens dat Griekenland zijn engagement ten aanzien van de internationale geldschieters (de EU en het IMF) moet nakomen. "In onze rol van vrienden en partners blijven we steun bieden."