Mursi komt terug op ontslag topman bij justitie

De topman van de Egyptische justitie, procureur-generaal Abdel Meguid Mahmud, wordt dan toch niet ontslagen. Twee dagen geleden zette president Mohammed Mursi hem aan de dijk, maar die beslissing leidde tot fel protest in de hoofdstad Caïro.
Abdel Meguid Mahmud kan weer aan de slag

De beslissing om Mahmoud te ontslaan kwam er een dag na de vrijspraak van aanhangers van de afgezette president Hosni Moebarak. Die zouden medeverantwoordelijk zijn geweest voor aanvallen op betogers op het Tahrirplein, in februari vorig jaar.

Mahmoud is nog benoemd tijdens het regime van Moebarak, toen de uitvoerende macht veel invloed had op de rechtelijke macht. Dat net de democratisch verkozen Mohammed Mursi hem de laan uitstuurde, lokte heel wat protest uit. 

Zelf zei Mahmud dat regeringsverantwoordelijken hem "rechtstreeks en onrechtstreeks" hadden bedreigd en hem op het hart hadden gedrukt dat hij maar beter zijn ontslag aanvaardde.