Verkeershinder door overvloedige regenval

De zware regenval van vandaag heeft op verschillende plaatsen geleid tot verkeershinder. Hier en daar waren er lichte ongevallen en in Wilrijk was de zijrijbaan van de A12 een tijdje onberijdbaar.

"De zijrijbaan van de A12 in Wilrijk, die dient voor lokaal verkeer, is in de richting van Brussel moeilijk berijdbaar door wateroverlast", zei Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum vanmiddag. "De brandweer is volop aan het werk om het water op de rijbaan weg te pompen."

Nog volgens Beeckman waren er 's namiddags lange files in de buurt van het Wijnegem Shopping Center. "Blijkbaar ging een massa mensen overdekt winkelen vanwege het slechte weer. Auto's stonden aan te schuiven tot op de autosnelweg. Dat gebeurt meestal alleen in de soldenperiode", zegt Beeckman.

In de loop van de dag waren er op verschillende plaatsen ook lichte ongevallen. Op de oprit van de E40 in Sint-Denijs-Westrem richting Gent bijvoorbeeld ging een auto aan het slippen.