"Strategische kiezers verloren aan De Wever"

Annemie Turtelboom, Open VLD-lijsttrekster in Antwerpen, blijft positief, ondanks de erg lage score voor haar partij in Antwerpen. "We hebben kiezers verloren die strategisch voor de N-VA gestemd hebben."

"Ik wil in de eerste plaats Bart De Wever feliciteren", zo steekt Turtelboom van wal in 't Schoon Verdiep.

"Wij hebben de moeilijkste weg gekozen door onafhankelijk naar de kiezer te trekken. Het was de beste garantie om onze eigenheid te behouden. Na 200 jaar liberalisme zou het erg zijn dat het liberalisme verdwijnt uit de mooiste stad van het land", zegt Turtelboom.

"We gaan op deze weg verder", zegt Turtelboom, die speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen vanuit Puurs naar Antwerpen verhuisd is. Ze is ook van plan om er te blijven. "Ik heb altijd gezegd dat dit een meerjarenproject is."

"We hebben veel kiezers verloren aan Bart De Wever. Heel wat Antwerpenaren hebben strategisch voor hem gestemd omdat ze de socialisten weg wilden", zegt Turtelboom ook.

Maar twee zetels voor Open VLD in Antwerpen, het blijft een erg lage score. "Zes jaar geleden had Bart De Wever één zetel", zegt Turtelboom strijdvaardig.

lees ook