"Tweede winnaar van verkiezingen"

Wouter Van Besien is erg tevreden met de resultaten van zijn partij Groen. "Ik vind dat deze goede resultaten ons ook in het bestuur zouden moeten brengen", zegt hij. "Wij zijn de tweede winnaar van de verkiezingen", klinkt het.
  • 20.15 uur: "Ik ben tevreden. Wij hadden 70 zetels willen bij halen en staan nu al op 67. Ik vind dat deze goede resultaten ons ook in het bestuur zouden moeten brengen", zegt Groen-voorzitter Wouter Van Besien. "Het is wel overduidelijk dat N-VA de grote winnaar is en ik wil hen feliciteren. Ik denk dat Vlaanderen toe was aan iets nieuws. Wij zetten ook duidelijke stappen vooruit. Ook op gemeentelijk niveau moet er anders bestuurd worden. Samen zullen we die duidelijke vraag van de kiezer naar vernieuwing in het beleid omzetten: een mobiliteitsbeleid dat de mens centraal stelt, een stevig sociaal beleid en meer participatie, daar gaat Groen voor."

lees ook