"Verder gaan met staatshervorming"

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zegt dat de Vlaamse regering zich geëngageerd heeft om de zesde staatshervorming uit te voeren. "Ik kan natuurlijk geen enkele partij verbieden om nog verder te willen gaan."

"We moeten onverkort voort regeren met de Vlaamse regering en de federale regering staat voor heel wat uitdagingen waaronder de begroting."

"We zullen de cijfers moeten afwachten om te weten wie de grootste partij wordt, maar naar burgemeesters en mandatarissen zullen wij (CD&V) de grootste blijven. In bepaalde provincies hebben we al de garantie dat dit zo zal zijn."

Op Twitter bedankt hij alle CD&V-sterkhouders. "Ik wens alle lokale mandatarissen, alle vrijwillige krachten te bedanken: vandaag beloond voor 6 jaar hard werken."

lees ook