Almaci: "Antwerpen in de groene golf"

"Er waart een groene golf door Vlaanderen en Antwerpen maakt daar deel van uit". Zo reageert Groen-lijsttrekker Meyrem Almaci op het verkiezingsresultaat van haar partij in Antwerpen-Stad.

Groen boekt in Antwerpen een goede score en gaat er mooi op vooruit in vergelijking met het resultaat 6 jaar geleden. En niet alleen in Antwerpen-Stad, maar ook in de Antwerpse districten en in andere steden en gemeenten boogt Groen op een mooi resultaat. "We hebben een groene golf in Vlaanderen en Antwerpen is erbij."

"De bal ligt in het kamp van N-VA-lijsttrekker Bart De Wever", zegt Almaci. "Ons programma is zeer verschillend, maar als we uitgenodigd worden om te praten, zullen we praten." Maar het water tussen Groen! en de N-VA is " bijzonder diep", herhaalde ze. De door Groen vooraf opgeworpen breekpunten -zoals het afstappen van het BAM-tracé- blijven.

Almaci is niet teleurgesteld dat ook PVDA+, "een partij met een duidelijk eigen project, net als wij", heel wat kiezers heeft kunnen overtuigen. De door Groen gewenste "progressieve coalitie" met de stadslijst zit er nu echter allicht niet in.

"Maar vanavond moet iedere partij vooral zijn eigen analyse maken. Wij zijn in Vlaanderen de tweede winnaar", zegt ze.

lees ook