BHV-premie voor Michel Doomst in Gooik

Gooik was de eerste Brabantse gemeente met een uitslag. Burgemeester Michel Doomst lijkt te kunnen profiteren van het splitsen van de kieskring BHV, waar hij een grote rol in heeft gespeeld.

Met een op de vijf stemmen geteld lijkt CD&V af te stevenen op een absolute meerderheid. De partij haalt in de Pajotse gemeente Gooik net geen 60% van de stemmen en dat zou goed zijn voor 14 van de 21 zetels in de gemeenteraad.

Burgemeester en CD&V-kopstuk Michel Doomst spint blijkbaar garen als een van de grote voorvechters van de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Doomst is al 24 jaar burgemeester en kan daar nu een vervolg aan breien.

De N-VA rijft ruim 18% en 4 zetels binnen en wordt zo de tweede fractie in de gemeenteraad. Vorige keer kwamen CD&V en N-VA in kartel op en haalden ze 70% en 14 zetels, zo veel als CD&V nu alleen.

Andere zetels zijn er voor Open VLD (16% en 3 zetels). SP.A-Samen krijgt 5,8% en zou geen zetel krijgen. Vorige keer kwamen SP.A, VLD en Groen samen op en was toen goed voor 29,7% of 5 zetels.

lees ook