Bracke: "Samen met Termont grote winnaar"

Hoewel het kartel SP.A-Groen van burgemeester Daniël Termont iedereen wegblaast in Gent, beschouwt Siegfried Bracke (N-VA) zichzelf samen met Termont als de "grote winnaar" in Gent. "Wij komen uit het niets", reageerde hij.

Siegfried Bracke feliciteerde Termont met zijn "indrukwekkende overwinning", waarmee de burgemeester volgens Bracke "de kroon op 24 jaar beleid heeft gezet".

Maar Bracke was ook duidelijk tevreden met het (voorlopige) resultaat van zijn N-VA. Hoewel de kloof met het kartel enorm is, beschouwde Bracke zichzelf en zijn partij "samen met Daniël Termont als de grote winnaar" in Gent. "Wij komen uit het niets", benadrukte hij. De N-VA heeft momenteel zicht op 9 zetels in de gemeenteraad, een winst van 8 zetels.

Bracke dankte zijn kiezers uitdrukkelijk en haalde meteen ook uit naar Open VLD. "Niemand in Gent zit op de N-VA te wachten", citeerde hij enkele Gentse liberale kopstukken. "Wel, wij zijn wellicht de tweede partij van Gent", antwoordde Bracke.

Voor Bracke is het al duidelijk dat zijn partij zo goed als zeker in de oppositie zal belanden, "want er was al lang een akkoord tussen het kartel en Open VLD".

"We zullen constructief maar scherp oppositie voeren", zei hij daarover. "En we zullen erover waken dat de Gentenaars echte inspraak krijgen en de stad niet zoals Hasselt of Oostende wordt."

lees ook