CD&V blijft de grootste in Heist-op-den-Berg

In Heist-op-den-Berg blijft de CD&V de grootste. De partij van burgemeester Luc Vleugels haalt 29,5 procent. De N-VA, die aanvankelijk leek af te stevenen op de eerste plaats, strandt uiteindelijk op 27 procent.

De coalitie tussen CD&V en Open VLD, dat enkele procenten verliest, heeft nipt geen meerderheid meer. Samen halen ze 17 van de 35 zetels, dat is er 1 te weinig. Open VLD is goed voor 10, 4 procent en 4 zetels, CD&V heeft er 13. De SP.A haalt 12,2 procent en is daarmee ook goed voor 4 zetels.

In 2006 kwamen de N-VA en CD&V nog samen op in kartel. Ze haalden toen 32,7 procent van de stemmen. Apart doen ze dus een pak beter. Dat de N-VA de lokale partij Gemeentebelang heeft opgeslokt, is daar niet vreemd aan. Er komen nu dus 2 grote blokken in de gemeenteraad.

Huidig burgemeester Luc Vleugels (CD&V) wil graag aan een nieuwe termijn beginnen, zo maakte hij duidelijk tijdens de campagne. En dat zal ook het geval zijn, want CD&V, Open VLD en de SP.A gaan de komende 6 jaar samen besturen, zo is vanavond al bekendgemaakt.

lees ook