Coalitie gaat vooruit in Overijse

In Overijse lijkt de weg open voor een voortzetting van de huidige coalitie. Beide partners, OV2002-N-VA-CD&V en Open VLD boeken winst, maar ook de Franstalige lijst Plus maakt een sprong.

Burgemeester Dirk Brankaer (Overijse2002, foto) maakte zich op voorhand al niet te veel zorgen en blijkbaar was dat terecht. Zijn nogal brede lijst OV2002-N-VA-CD&V boekt een lichte winst en komt op 13 van de 27 zetels.

Opvallend is de grote winst van zijn coalitiepartner Open VLD die niet minder dan 6,75% winst boekt en de derde partij wordt op 17,97%, goed voor 5 zetels.

Echter even opvallend is de stemmenwinst van van de Franstalige lijst Plus. Die haalt bijna een kwart van de stemmen en 7 zetels. Dat is een pak meer dan de 12,6% en 3 zetels die de andere Franstalige lijst UF zes jaar geleden behaalde.

lees ook