D'haese: "Historische uitslag in Aalst"

N-VA-lijsttrekker Christoph D'haese is verheugd over het resultaat van zijn partij in Aalst. "Dit is een schitterend resultaat." CD&V-burgemeester Ilse Uyttersprot reageert erg teleurgesteld: "Keihard werken loont niet."

"Dit is een historische uitslag", was de eerste reactie van Christoph D'haese, toen nog maar de helft van de stemmen geteld was, maar de tendens in Aalst al duidelijk was. "Dit betekent toch dat er in Aalst wel degelijke een luide roep om verandering is. Ik wil heel veel kiezers daarvoor oprecht bedanken. Dit is een schitterend resultaat."

Volgens D'haese is het nog te vroeg voor uitspraken over een mogelijke coalitie in Aalst. "Wij gaan niet de fout maken van het verleden. Een coalitie moet goed onderhandeld worden, de zaken moeten goed op papier gezet worden."

"Want als er één ding duidelijk is, dan is dat dat de Aalstenaar verandering vraagt en we moeten die verandering goed concreet gestalte geven en dat is essentieel. We gaan de onderhandelingen met respect voor alle andere partijen aanvatten, want voor mij wordt ook verwacht dat ik een burgemeester van alle Aalstenaars wordt."

Uyttersprot: "Keihard werken loont niet"

Huidige burgemeester en CD&V-lijsttrekker Ilse Uyttersprot reageert erg ontgoocheld op het verlies van haar partij. "Ondanks mijn persoonlijke goede score betaalt mijn partij wel het gelag van de discussie van de afgelopen zes jaar."

"We hebben een programma van verandering ingezet, maar blijkbaar is dat niet snel genoeg voor de Aalstenaar en heeft men opnieuw voor verandering gekozen. Het zal nu aan anderen zijn om dat te doen."

Uyttersprot is naar eigen zeggen "ontgoocheld dat keihard werken blijkbaar niet loont en men naast de realisaties kijkt."

De Gucht: "Ik vind dit een spijtige zaak"

Ook Open VLD-lijsttrekker Jean-Jacques De Gucht is teleurgesteld: "We hebben er alles aan gedaan om de kiezer tijdens de campagne te overtuigen, het is een bijzonder spijtige zaak dat we dit niet gaan kunnen realiseren", was zijn eerste reactie.

Volgens De Gucht hebben "de strubbelingen tussen de coalitiepartners de voorbije zes jaar zeker en vast niet bijgedragen aan een gunstig resultaat voor die partijen". Daarnaast is het succes van de N-VA ook te danken aan het nationale succes ervan, meent De Gucht.

lees ook