De Clercq: "Bereid constructief mee te werken"

Open VLD en N-VA strijden - ver achter het kartel SP.A-Groen - nog steeds om de tweede plaats in Gent. In een eerste reactie stelde Open VLD-lijsttrekker Mathias De Clercq alvast dat zijn partij bereid is om met het kartel over een coalitie te praten.

Nog niet alle stemmen zijn geteld in Gent, maar duidelijk is dat het kartel SP.A-Groen de grote overwinnaar is. Open VLD-kopstuk Mathias De Clercq richtte zich in zijn korte toespraak in het Gentse stadhuis dan ook eerst tot burgemeester Daniël Termont: "Ik wil in de eerste plaats Daniël persoonlijk feliciteren met zijn fantastisch resultaat."

Hoewel nog niet duidelijk is wie de tweede partij wordt in Gent, is De Clercq tevreden dat zijn partij "behoorlijk stand houdt" in de Arteveldestad. De Clercq wees erop dat hij en zijn partij enerzijds moesten optornen tegen een "razend populaire" burgemeester en anderzijds "een partij die overal in Vlaanderen doorbreekt". Hij dankte "alle Gentse Open VLD-kiezers voor het vertrouwen".

De Clercq gaf ook al mee bereid te zijn om met het kartel over een nieuwe coalitie te praten. "Wij zijn bereid op een constructieve manier mee te werken aan een ambitieus en evenwichtig beleid. Maar het initiatief ligt natuurlijk bij Daniël en zijn ploeg."

lees ook