Hilde Claes wil burgemeester blijven ondanks verlies

De lijst van burgemeester Hilde Claes (Helemaal Hasselt) krijgt enorme klappen maar blijft wel de grootste. Ze wil als grootste partij initiatief nemen om een coalitie te vormen, maar misschien is dat buiten de waard gerekend, N-VA in casu.

"We hebben van in begin gezegd dat ons doel met Helemaal Hasselt is om de grootste partij te blijven in Hasselt zodat we aan zet zijn voor de coalitievorming en vooral om ons programma te kunnen uitvoeren. Daar gaat het ons om", zei Claes in onze VRT-verkiezingsshow.

Samenwerking met de op 1 na grootste partij in Hasselt sluit Claes niet uit. "We hebben geen voorakkoord met of tegen de N-VA. "Ik sluit niemand uit, zolang het maar partijen zijn met een positief voorstel. Wij willen met Helemaal Hasselt bouwen en vooruitgaan."

Burgemeester Hilde Claes reageerde in ons VRT-verkiezingsprogramma op gedeeltelijke resultaten in Hasselt. Sindsdien zijn de verhoudingen tussen de partij niet fundamenteel veranderd. Helemaal Hasselt blijft de grootste, maar moet flink inbinden. De N-VA volgt in het kielzog van Helemaal Hasselt.

Lijsttrekker Steven Vandeput van N-VA heeft in ons verkiezingsprogramma laten verstaan dat hij initiatief zal nemen om een coalitie tussen N-VA, CD&V en Open VLD op de been te brengen. 

lees ook