N-VA doet oproep aan CD&V in Leuven

Danny Pieters van de N-VA verheugt zich over de forse vooruitgang van zijn partij in Leuven en roept andere partijen op om een nieuw begin te maken zonder Louis Tobback.

De N-VA is met ruim 20% de tweede partij van Leuven geworden, na de SP.A van Louis Tobback, en vraagt dat daar nu conclusies worden uitgetrokken, zelfs nu blijkt dat SP.A en huidig coalitiepartner CD&V een -zij het nipte- meerderheid zouden overhouden.

Het is een signaal van de kiezer, stelt N-VA-lijsttrekker Danny Pieters (foto), en hij doet dan ook een oproep tot samenwerking aan de andere partijen in Leuven. Die kunnen een verliezende coalitie voortzetten of kiezen voor echte vernieuwing, zegt hij.

De oproep lijkt in eerste instantie gericht aan Carl Devlies, de voorman van de Leuvense CD&V, maar is niet beperkt tot hem alleen. Zelfs als de meerderheid rond Tobback nipt behouden blijft, vindt Pieters het niet meer dan logisch dat de politici in de stad de trends bij de verkiezingen respecteren.

lees ook