N-VA wordt de grootste partij in Roeselare

Het is nu zeker: er komt een eind aan de jarenlange dominantie van CD&V in Roeselare. De partij van zittend burgemeester Luc Martens moet de N-VA laten voorgaan als grootste partij in de stad van Rodenbach.
Het lijkt erop dat Luc Martens zijn burgemeesterssjerp zal moeten afleggen

Burgemeester Luc Martens is weldra burgervader af. Zijn  CD&V is niet langer de grootste partij van Roeselare en is voorbijgestoken door voormalige kartelpartner N-VA.

De N-VA wordt de grootste in Roeselare, met 29,19 procent van de stemmen. Dat is twaalf zitjes in de gemeenteraad, even veel als CD&V, dat strandt op 28,01 procent van de stemmen.

De SP.A boert lichts achteruit in Roeselare: van 15,79 naar 14,24 procent. Open VLD en Vlaams Belang doen het nog slechter: de liberalen verliezen 4,8 procent en staan nu op 8,36, Vlaams Belang tuimelt 7,48 procent naar beneden en is nu nog goed voor amper 9,15 procent van de stemmen. 

Groen boekt een kleine winst, 1,88 procent, en staat nu op 8,43 procent. In zetels betekent dat drie in plaats van één nu.

Luc Martens is nipt de populairste

Hoewel zijn partij is voorbijgestoken door de N-VA, blijft burgemeester Luc Martens (CD&V) nog net de populairste politicus in zijn stad. Hij haalt 3.575 voorkeurstemmen.

Martens wordt op de hielen gezeten door N-VA-lijsttrekker Brecht Vermeulen, die 3.523 inwoners wist te bekoren. SP.A-lijsttrekker Michèle Hostekint staat op de derde plaats met 2.556 voorkeurstemmen.

Rik Arnoudt

lees ook