Onkelinx ontneemt Clerfayt burgemeesterssjerp niet

Laurette Onkelinx (PS) is er niet in geslaagd om de macht van burgemeester Bernard Clerfayt (FDF) te breken. De PS gaat niet vooruit en blijft steken op 25 procent. Het FDF van Clerfayt weet ook zonder de MR de grootste te blijven en behaalt 32,7 procent.

Minister Onkelinx is er net als in 2006 niet in geslaagd om Bernard Clerfayt de burgemeestersjerp te ontnemen. Zij was de enige kandidaat van formaat die hem het vuur aan de schenen kon leggen, maar Clerfayt heeft zijn positie weten te bestendigen. Hij kan de meerderheid in Schaarbeek met de groenen, de derde partij met 13,4 procent, verder zetten. Clerfayt heeft een voorakkoord met de huidige coalitiepartner Ecolo en met oppositiepartij CDH om samen te besturen.

Bernadette Vriamont van de SP.A raakte niet verkozen.

Nick Resmann

lees ook