Open VLD blijft Zaventem beheersen

De Vlaamse liberalen blijven ondanks stemmenverlies ruim de grootste partij in Zaventem. Of Francis Vermeiren de sjerp gaat overdragen, is nog niet duidelijk.

Open VLD zou 3,6% verliezen, maar met 32% de grootste partij blijven. Van de twaalf zetels nu zou er een verloren gaan.

De Franstalige lijst UF en N-VA zitten op ruim 19% op de tweede plaats. SP.A-Groen-Leef! kan rekenen op 14% en CD&V van Eric Van Rompuy 11,4%. Vlaams Belang krijgt een klap van 7% en zou uit de gemeenteraad kunnen verdwijnen.

Opvallend feit: burgemeester Francis Vermeiren (Open VLD, foto) zou na decennia de sjerp opverdragen aan lijsttrekster Lieve Wierinck. Vemeiren wou wel burgemeester blijven als hij de meeste voorkeursstemmen zou krijgen en dat blijkt nu zo te zijn. Afwachten dus wie de sjerp zal omgorden in de gemeente.

Nog te vermelden: voormalig sportjournalist van de VRT Mark Vanlombeek is op de CD&V-lijst in Zaventem verkozen tot gemeenteraadslid.

lees ook