Peter Mertens: "Kiezers zijn ons verhaal gevolgd"

Peter Mertens, lijsttrekker van PVDA+, is "relatief tevreden" met de resultaten van zijn partij in Antwerpen-Stad. PVDA haalt 8 procent van de stemmen.

"Het is niet mijn eerste zorg om al dan niet groter te zijn dan de Open VLD van Annemie Turtelboom", zegt lijsttrekker Peter Mertens op Eén. "Wat voor mij belangrijk is, is dat wij sociale thema's op de kaart hebben gezet en dat veel kiezers dat verhaal gevolgd zijn."

"Bepaalde thema's zoals huisvesting, onderwijs, armoede... zijn nauwelijks aan bod gekomen in de campagne, dat hebben wij wel gedaan. De stadslijst van Janssens heeft die thema's genegeerd en zijn achterban te veel in de steek gelaten. Dat kan misschien mee verklaren waarom de stadslijst het nu niet zo goed doet, samen met het nationale succes van de N-VA."

Mertens is verheugd dat er nu "een echte linkse oppositie komt" in Antwerpen en maakt zich op om de kiezel in de schoen van het stadsbestuur te zijn.

lees ook