President Mauritanië stelt bevolking gerust

De Mauritaanse president Mohamed Ould Abdel Aziz is zondag lichtgewond geraakt toen zijn auto werd beschoten. Volgens de autoriteiten openden militairen per ongeluk het vuur op zijn konvooi. Aziz werd geraakt in de arm en is intussen overgevlogen naar Parijs voor verzorging.

De Mauritaanse president Mohamed Ould Abdel Aziz is vanmorgen beschoten op ongeveer 40 kilometer van de hoofdstad Nouakchott. De chauffeur van zijn auto negeerde een stopteken bij een militaire controlepost. De militairen zouden niet op de hoogte geweest zijn van de reis van Aziz.

De president van het land in het westen van Afrika werd geraakt in de arm. Hij sprak van uit zijn ziekenhuisbed in Mauritanië op de nationale televisie de  bevolking toe. Liggend op een ziekenhuisbed verzekerde hij de  kijkers dat hij in een goede gezondheid verkeert.

Mohamed Ould Abdel Aziz is intussen overgevlogen naar de  Franse hoofdstad Parijs voor onderzoek en verdere behandeling  van zijn verwondingen. De Mauritaanse radio meldde aanvankelijk dat er een aanslag gepleegd werd op Aziz. De huidige president van Mauritanië kwam in 2008 aan de macht na een staatsgreep.