Somers: "Mooiste dag in mijn politieke bestaan"

De Mechelse burgemeester Bart Somers is uitermate verheugd over de score van zijn stadslijst. Die haalt bijna 34 procent en gaat daarmee 2 zetels vooruit. "Het is voor mij de mooiste dag in mijn politieke bestaan."

"Ik ben ongelofelijk blij dat we voor de derde keer op rij een overwinning hebben kunnen boeken", zegt Somers, die "gelukkig en zelfs ontroerd" is. "We hebben dit resultaat gerealiseerd in zeer moeilijke omstandigheden. Er zijn heel veel mensen die met de Wetstraat in hun achterhoofd naar de stembus zijn gegaan. Ik ben heel blij dat de Mechelaars met Mechelen in hun hart naar de stembus zijn gegaan."

Somers geeft zelf aan dat zijn stadslijst atypisch is voor Vlaanderen. "Wij kleuren jolig buiten de partijlijnen en hebben een heel authentiek project gemaakt. We doen dat al 12 jaar lang en Mechelen is daar alleen maar beter van geworden."

Somers wil morgen starten met de besprekingen om zo snel een coalitie te hebben. Of de huidige samenwerking met de SP.A doorgaat, wil hij niet gezegd hebben. "Op papier is er veel mogelijk, maar vandaag ga ik feesten en rustig de kaarten bekijken."

Calvo: "Een mooie dag voor Mechelen"

"Dit is een hele mooie dag voor ons, maar vooral een hele mooie dag voor Mechelen", zegt Kristof Calvo van Groen, de lijstduwer van de stadslijst. "We hebben een heel mooie overwinning geboekt als lijst. Met Groen hebben we nu 6 gemeenteraadsleden, dat is historisch."

"We hebben een heel breed en positief verhaal laten klinken en dat wordt beloond", aldus Calvo, die Somers proficiat wenst met zijn persoonlijke score. "We gaan hard werken om Mechelen nog beter en nog groener te maken."

lees ook