Syrië sluit zijn luchtruim voor Turkije

Syrië heeft een vliegverbod uitgevaardigd tegen alle Turkse lijnvluchten. Het vliegverbod komt er nadat Turkije deze week een verdacht Syrisch lijnvliegtuig heeft verplicht om te landen. Volgens Human Rights Watch escaleert het conflict in Syrië. Het leger zou clusterbommen inzetten tegen de rebellen.

Turkije heeft aangekondigd dat het in de toekomst nog verdachte Syrische toestellen aan de grond wil houden. Syrië beschouwt dat als een vliegverbod en sluit daarom zelf zijn luchtruim voor Turkse vliegtuigen.

Het conflict in Syrië woedt intussen voort. Volgens  mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch blijkt uit amateuropnames en getuigenissen dat het Syrische leger  verboden clusterbommen inzet tegen rebellen.

Volgens Human Rights Watch is het gebruik van clustermunitie bijzonder gevaarlijk voor de bevolking. Het zou gaan om oude munitie van Sovjetmakelij.  De organisatie roept  Syrië op geen clustermunitie meer te gebruiken en de bevolking te waarschuwen over de gevaren van niet ontplofte clusterbommen.