Vincent Van Quickenborne: "Waarom verloren?"

Vincent Van Quickenborne, lijsttrekker voor Open VLD in Kortrijk, vindt dat zijn partij een goed resultaat heeft behaald. Hij denkt dat er "veel mogelijk is, hier in Kortrijk".

"Waarom verloren?", reageert Van Quickenborne op de vraag waarom zijn partij het heeft moeten afleggen tegen Stefaan De Clerck en zijn CD&V. "Ik denk dat wij een zeer goed resultaat hebben neergezet."

"Voor de eerste keer sinds vele tientallen jaren is er in Kortrijk geen enkele partij meer die de quasi absolute meerderheid haalt", merkt Van Quickenborne op. "Er is veel mogelijk, hier in Kortrijk."

"Alle mogelijkheden zijn daar nog"

"Het is duidelijk dat CD&V de grootste partij is in Kortrijk", zegt een gelukkige burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V).

Wat staat er nu te gebeuren in Kortrijk? "Ik denk dat het een democratische evidentie is dat de grootste partij het initiatief neemt", zegt De Clerck. "Ik denk dat dit nu moet gebeuren op basis van vertrouwen, op basis van ploegen die willen samenwerken, op basis van een programma."

De Clerck betreurt de "catch" met Open VLD van de voorbije weken. "Dit is niet de stijl van Kortrijk", sneert hij in de richting van Open VLD. Wat dit betekent voor de coalitievorming in Kortrijk, blijft voorlopig onduidelijk. "Alle mogelijkheden zijn daar nog, maar ik zoek vertrouwen, programma en goede mensen."

lees ook