Yüksel: "Achteruit door tweestrijd kartel N-VA"

CD&-lijsttrekker Veli Yüksel moet vaststellen dat zijn partij opnieuw achteruit is gegaan in Gent. "We zijn in een tweestrijd tussen het kartel en de N-VA terechtgekomen", is zijn oordeel.

Ondanks het procentuele verlies ten opzichte van het kartel CD&V-N-VA in 2006, benadrukt Yüksel dat zijn partij wat het aantal zetels betreft "nog redelijk stand houdt". "We hebben nu 5 zetels in de gemeenteraad en volgens de voorlopige resultaten behouden wiji 4 zetels. Het is afwachten hoe het definitief eindigt."

Dat CD&V niet echt potten breekt in Gent, heeft volgens Yüksel niets te maken met het feit dat zijn figuur gecontesteerd zou worden. "Ik ben 6 maanden geleden aangesteld als lijsttrekker. Dat is te kort voor zo'n belangrijke uitdaging, maar we gaan met de ploeg die overblijft werken aan de toekomst. Ik denk dat CD&V het vertrouwen van de Gentenaar terug moet herwinnen."

Yüksel meent ook niet dat de Gentenaar niet klaar zou zijn voor een Turkse lijsttrekker en wijst naar zijn eigen voorkeurstemmen.

Wat de coalitie betreft, maakt Yüksel duidelijk dat zijn partij niet aan zet is. Maar als het kartel zijn partij zou vragen om samen te werken, is CD&V bereid om haar verantwoordelijkheid op te nemen, voegt hij eraan toe. "CD&V biedt een alternatief dat dicht aansluit bij het sociale programma van het kartel."

lees ook