Prins Filip reageert op boek Deborsu

De persdienst van het paleis heeft een korte reactie van prins Filip verspreid over het boek "Koningskwesties" van Frédéric Deborsu. De auteur stelt daarin onder meer dat het huwelijk tussen Filip en Mathilde gedwongen was.

In antwoord op de vele vragen van de pers om een reactie op het boek, heeft Filip via de persdienst van het paleis volgende mededeling verspreid.

"De dag dat Mathilde 'ja' zei op mijn vraag om te trouwen, was de gelukkigste dag van mijn leven. Sinds die dag heeft ons huwelijk ons vier kinderen geschonken, die we met liefde omringen, liefde die ze ons in overvloed teruggeven. Het is in alle sereniteit dat ik deze rechtzetting aanbreng", schrijft de prins.

Enkele dagen geleden had het paleis al laten weten dat de uittreksels uit het boek die in de kranten waren verschenen "talrijke totaal onjuiste en beledigende gegevens" bevatten.

Meest gelezen