"Eerlijk antwoord op signaal Ninoofse kiezer"

Open VLD, SP.A-Groen en CD&V hebben in Ninove een bestuursakkoord gesloten. De grootste partij in de stad na 14 oktober is nochtans Forza Ninove, maar kopman Guy D'haeseleer is lid van Vlaams Belang en kon daarom geen coalitiepartners vinden.
Michel Casteur

De grote winnaar in Ninove was Forza Ninove, het verruimingsproject van VB'er D'haeseleer (foto links onder). Hij hoopte een coalitie te kunnen vormen, maar dat zagen de andere partijen niet zitten. Ze wilden niet met D'haeseleer praten omdat hij lid is van Vlaams Belang. Ze vinden VB ondemocratisch en weigeren daarom coalitiegesprekken.

Huidig burgemeester Michel Casteur (Open VLD) heeft alle andere partijen rond zich verzameld om te proberen een nieuwe coalitie te vormen. Open VLD haalde 2 procent minder dan Forza Ninove, maar heeft wel evenveel zetels: 9.

Gezien de zetelverdeling moest Casteur minstens twee andere partijen overtuigen om met hem in zee te gaan. N-VA haalde er 5, SP.A-Groen 6 en CD&V 4. Uiteindelijk heeft Casteur met SP.A-Groen en CD&V een akkoord voor de komende zes jaar kunnen sluiten.

Huidig burgemeester Michel Casteur kan zijn sjerp behouden, hij belooft in een persmededeling "eerlijke antwoorden te geven op het signaal van de Ninoofse kiezer". Hieronder de persmededeling.

"De nieuwe coalitie is zich bewust van de grote uitdagingen waarvoor onze stad en zijn deelgemeenten staan: Ninove groeit sterk. Met meer mensen in onze stad, wordt de vraag naar voldoende betaalbare woningen voor iedereen steeds groter, wordt het verkeer in en om de stad steeds drukker, en de nieuwe Ninovieter is ook steeds meer een "nieuwe Belg", en ook vaak een oudere Belg. Dit om maar een aantal uitdagingen te benoemen.

De nieuwe meerderheid is vastberaden om vanuit een positieve aanpak, de stad en zijn deelgemeenten nog beter te besturen. Zij wil eerlijke antwoorden geven op het signaal dat de Ninoofse kiezer ons op 14 oktober gegeven heeft. De komende weken zal werk gemaakt worden van een dynamische beleidsnota waarin de nieuwe bestuursploeg de krachtlijnen voor de komende zes jaar zal uittekenen."

Meest gelezen