Postzegel wordt vanaf 1 januari duurder

De prijs van de postzegel wordt vanaf 1 januari duurder. Dat heeft Bpost bekendgemaakt. Concreet zal een postzegel voor een standaardbrief naar een Belgische bestemming 0,67 euro kosten bij aankoop van 10 zegels of meer.

Volgens Bpost wordt de prijs van de postzegels vanaf 1 januari 2013 aangepast aan de evolutie van de index. Een postzegel voor een standaardbrief naar een Belgische bestemmingen zal dan 0,67 euro kosten bij de aankoop van 10 zegels of meer. Dat is 2 eurocent meer dan vandaag, ofwel een stijging van 3 procent.

Voor een standaardbrief naar een Europese bestemming moet volgend jaar 1,03 euro worden betaald, 4 eurocent meer dan vandaag. Een brief bestemd voor buiten Europa kost 1,24 euro, 5 eurocent meer dan nu. Het gaat telkens om een aankoop van minimum vijf zegels.

Per stuk gaat de prijs van een postzegel respectievelijk van 0,75 euro naar 0,77 euro, van 1,09 naar 1,13 euro en van 1,29 naar 1,34 euro voor België, Europa en de rest van de wereld. Bpost zegt zich met zijn tarieven te situeren binnen de middenmoot van Europese operatoren.