"Listen to the silence" wint YAMA Award

"Listen to the silence, a journey with John Cage", een productie van de Antwerpse Zonzo Compagnie, heeft de internationale Young Audiences Music Award (YAMA) gewonnen. Die werd gisteren uitgereikt in de Bozar in Brussel.

Met de YAMA Award bekroont de Jeunesses Musicales International (JMI), "de meest creatieve en innovatieve muziekproductie voor een jong publiek", aldus het persbericht van Zonzo Compagnie.

De JMI-jury noemde de voorstelling "een originele, creatieve soundscape binnen een spannende en interactieve voorstelling die verder gaat dan alleen maar de verkoop van muziek voor het plezier. "Listen to the silence" is een zeer innovatieve benadering van het ontdekken van de hedendaagse muziek en de werken van John Cage, waarbij het jonge publiek bewust wordt gemaakt van het belang van geluiden".

In totaal werden 50 inzendingen ingestuurd uit 22 landen, waarvan er 8 genomineerd werden. Het Antwerpse productiehuis Zonzo Compagnie ging uiteindelijk met de internationale prijs aan de haal. Aan de YAMA Award is een geldprijs van 2.000 euro verbonden.

Meest gelezen