Steeds meer onbetaalde schoolrekeningen

Steeds meer ouders hebben het moeilijk om de schoolrekeningen van hun kinderen te betalen. In sommige scholen zou het aantal onbetaalde facturen van 5 procent vijf jaar geleden, gestegen zijn naar 20 procent vorig jaar.

Hoe langer hoe minder gezinnen hebben op het einde van de maand geld over om al hun facturen te betalen. Een factuur die blijkbaar snel blijft liggen, is de schoolfactuur. In het bijzonder dan de factuur van de schoolboeken van het secundaire onderwijs. In sommige scholen is het aantal onbetaalde facturen gestegen van 5 procent vijf jaar geleden tot 20 procent vorig jaar. Schooldirecties moeten soms jarenlang wachten op hun geld.

Sommige scholen proberen aan de betalingsproblemen tegemoet te komen door afbetalingsplannen op te stellen. Anderen schakelen zelfs incassobureaus in om hun centen te krijgen. De meeste scholen echter proberen daarnaast nog op de gewone werking te besparen of gaan nauwer samenwerken met het bedrijfsleven.

Meest gelezen