"Wow, nu lijkt zelfs mijn man op James Bond"

Het was een van de grote discussies tijdens het maken van de nieuwe James Bondfilm "Skyfall": de "very British Bond" die overschakelt van een elegante Martini "shaken not stirred" naar een dagdagelijkse pint bier. Echte fans vonden dat het niet kon. Al bedacht de Amerikaanse tv-presentator Jay Leno, die Daniel Craig in zijn show op bezoek had, nog een groter probleem bij de definitieve overschakeling naar het bier: de bierbuik. De foto van de "nieuwe" Bond leverde alvast hilarische commentaren op het internet op.

Volgens Craig in "The tonight show" is het tegenwoordig nog onmogelijk om een film te maken zonder hulp van buitenaf, en "de brouwerij (Heineken, nvdr) was erg vrijgevig". Bovendien zag Craig geen enkel probleem, omdat Bond ook nog champagne en Martini blijft drinken.

Leno toonde vervolgens een clip waaruit moest blijken dat de keuze van bier misschien toch niet de juiste is. Tot vreugde van Craig zelf, die er grappend aan toevoegde: "Ik wou dat ik er zo mocht uitzien."

De Britse tabloid Daily Mail sprak van "beer belly Bond". De Duitse site Heute drukte de foto als volgt plastisch uit: "Das hat Bond vom vielen Bier-saufen." Hawaii News Now zag de in iedere film terugkomende badpakkenscène dan weer in gevaar komen.

En er waren de reacties op diverse internetforums, zoals:

- "Met die oren kon hij vroeger vliegen. Maar dat zal met die buik niet langer kunnen."
- "Seks op benen? Maar dan nu wel moeilijk om dragen."
- "Het bewijst nogmaals dat bier en Bond even slecht samengaan als Kardashian en talent."
- "Zelfs met bierbuik blijf ik verliefd op hem."
- "Ach, Hollywood zal die buik wel weg-fotoshoppen, niet?"
- "Wow, nu lijkt zelfs mijn man op James Bond."
- "Tot voor de bierbuik was Craig het enige waar mijn dochter en ik over overeenkwamen."

Voor de (vrouwelijke) fans nog meegeven dat Craig zelf tijdens het interview nog altijd strak in het pak zat.

lees ook