Brusselse school pakt holebi-thema vast

Een lagere school in Sint-Jans-Molenbeek gaat gedurende twee weken werken rond het het thema homoseksualiteit. Dat gebeurt naar aanleiding van de recente berichten over gaybashing en homohaat in de pers.

“We zijn er al een jaar aan bezig", zegt leraar Steven De Baerdemaeker tegen Brusselnieuws.be. In het vijfde leerjaar geven we al lang seksuele voorlichting, en dan blijkt dat zaken als homoseksualiteit daar al erg moeilijk liggen. De kinderen kennen het gewoon niet, en als je er op die leeftijd nog nooit mee geconfronteerd bent, roept dat veel weerstand op.”

Via een tentoonstelling en enkele andere projecten zullen de leerlingen kunnen kennismaken met homoseksualiteit, (trans)gender, seksuele weerbaarheid en de positie van vrouwen in de maatschappij. Het is de bedoeling dat het materiaal van de Sint-Martinusschool later ook aan andere scholen wordt uitgeleend.

Volgens De Baerdemaeker zijn de eerste reacties van de leerlingen positief. Hij is naar eigen zeggen wel voorbereid op eventuele negatieve reacties van bijvoorbeeld de ouders.