Chauffeur komt om nadat vrachtwagen is gekanteld

In Zelzate is een Nederlandse vrachtwagenchauffeur van 24 overleden nadat zijn vrachtwagen gekanteld was op de E34/N49 richting Knokke-Heist. Het wegdek was bijna 5 uur lang versperd door boomstammen.

Bij de grens tussen Zelzate-oost en Wachtebeke zijn er werkzaamheden. Vlak voor de versmalling voor de werkzaamheden heeft de chauffeur de signalisatieborden van de wegwerkzaamheden geraakt, waardoor de vrachtwagen is beginnen te slingeren en dwars over de weg terechtkwam. De cabine van de vrachtwagen is gebotst tegen de middenberm, de chauffeur is ter plaatse overleden. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeluk.

De vrachtwagen was geladen met afgezaagde boomstammen. Die zijn op de weg terechtgekomen. De volledige rijbaan richting Knokke-Heist is door het voorval versperd. Het heeft bijna 5 uur geduurd vooraleer de boomstammen weggebracht waren en de rijweg weer vrij was voor het verkeer.

Het verkeer kan niet meer passeren aan de plaats van het ongeluk en moet omrijden. Wie vanuit Antwerpen naar Knokke-Heist rijdt, wordt aangeraden om in Zwijnaarde de E17 te nemen en vervolgens de E40 richting Oostende te nemen.