Desramault is Gault&Millau chef van het jaar

Kobe Desramault is door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot chef van het jaar. Zijn collega Peter Goossens is voor de tiende maal op rij verkozen tot beste chef van België. Desramault mocht zijn prijs in ontvangt nemen van Chef Angelo uit de film “Brasserie Romantiek”.

Kobe Desramault, kok van het restaurant In de Wulf in Dranouter, is door Gault&Millau verkozen tot Chef van het Jaar. Hij heeft de titel verdiend door zijn "complexloze gerechten met een authentiek, vol en uiterst streekgebonden karakter."

De kok mocht de prijs in ontvangst nemen van Axel Daeseleire, de acteur die Chef Angelo speelt in de film "Brasserie Romantiek".

De beste chef van België blijft ook dit jaar Peter Goossens (foto). Zijn "Hof van Cleve" in Kruishoutem haalt voor de tiende keer een score van 19,5/20, de hoogste score van België.

In de categorie "Jonge Topchefs" stelt de gids ook elk jaar drie jonge talentvolle chefs voor. Dit jaar zijn dat Benoit Meusy van L’Imperatif (Maisières), Matthieu Beudaert van Table d’Amis (Kortrijk) en Alexandre Dionisio van het restaurant Chez Alexandre (Brussel).

En de winnaars in de andere categorieën...

In de categorie "Beste gastvrouw van het jaar" gaat de trofee naar Lieve Goossens van het restaurant Hof Van Cleve. De wijnkaart van het restaurant D'Eugénie à Emilie (Baudour) is de "Beste wijnkaart". Pierre Thirifays van het restaurant Arabelle Meirlaen (Hoei) draagt dit jaar de titel van "Beste sommelier".

Guiseppe Santore, de chef van het restaurant Un Altro Mondo (Waver), werd verkozen tot ambassadeur van de Italiaanse keuken. De trofee van "Beste Aziatische restaurant" gaat naar het restaurant Fong Mei in Antwerpen.

Het restaurant Bozar (Brussel) is voor Gault&Millau de "Brasserie van het jaar" en de patissier van het restaurant Bruneau (Brussel) maakte het "Beste dessert".

In samenwerking met Groentekok Frank Fol (foto) verkiest Gault&Millau ook de beste groenterestaurants van Vlaanderen en Wallonië/Groothertogdom Luxemburg. Dit jaar zijn dat het restaurant Volta (Gent) en La Distillerie (Bourglinster/ Groothertogdom Luxemburg).

Gault&Millau zet ook restaurants met een beste prijs/plezierverhouding in de kijker. De winnaars zijn dit jaar Veranda (Antwerpen) voor Vlaanderen, Madou’s Provence (Brussel) en Delys (Saint-­Georges sur Meuse) voor Wallonië.