Eerste beveiligde vrachtwagenparking geopend

Langs de E40 in Wetteren is een eerste bewaakte vrachtwagenparking geopend. Truckers die op de (betalende) parking staan, mogen gratis gebruikmaken van het sanitair en krijgen korting in het wegrestaurant. Ook de gewone parking en infrastructuur is vernieuwd.

De bewaakte parking in Wetteren, langs weerszijden van de E40 die goed is voor telkens 80 vrachtwagenparkeerplaatsen, is volledig omheind en voorzien van slagbomen en camera's. De toegangscontrole verloopt met een elektronische kaart. Het eerste half uur parkeren is gratis, elk bijkomend uur kost 1,20 euro, met een maximum van 15 euro per dag.

Truckers die op de (betalende) parking staan, mogen gratis gebruikmaken van het sanitair en krijgen 10 procent korting in het wegrestaurant. Het concept van bewaakte betaalparkings langs snelwegen bestaat al in het buitenland en zal bij het vernieuwen van toekomstige concessies nog meer worden ingevoerd in ons land. Geen overbodige luxe, want de infrastructuur van de parkings langs de Belgische snelwegen scoren internationaal zeer slecht.

Shell, de nieuwe concessiehouder van de parking in Wetteren, heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt om ook de andere infrastructuur onder handen te nemen. Zo zijn er nieuwe parkeerplaatsen voor auto’s bijgekomen met rustbanken. Daarnaast is de shop en het sanitair blok in een nieuw jasje gestopt en is er ook een vernieuwd wegrestaurant. De samenstelling van het menu wordt er begeleidt door Lieven Lootens, chef van het "Aards Paradijs" in Merendree.

Tegen 2015 komen bovenop de 100 extra parkeerplaatsen in Wetteren, 263 extra parkeerplaatsen in Minderhout, Ranst, Nazareth, Kruishoutem en Kalken.