INXS kondigt afscheid aan tijdens concert

De Australische rockgroep INXS hangt de gitaren aan de wilgen. Tijdens het slotconcert van een Australische tournee in Perth kondigde drummer Jon Farriss aan dat de groep voor het laatst op het podium stond.

Drummer Jon Farriss van INXS heeft zondag het afscheid van de band aangekondigd. "Ik krijg tranen in de ogen", zei Farriss voor hij het nummer "Need you tonight" inzette in Perth. Farris zei dat de groep voor het laatst op een podium stond.

INXS werd in 1977 opgericht en brak wereldwijd door in de jaren 80 met hits als "Need you tonight", "Devil inside", "New sensation" en "Suicide blonde".

Na de dood van de charismatische frontman Michael Hutchence (archieffoto 1997) in 1997 besloten de overige bandleden om door te gaan met INXS. Er passeerden verschillende zangers de revue, maar het succes met Michael Hutchence werd nooit geëvenaard.

INXS verkocht wereldwijd meer dan 30 miljoen albums. De voorbije weken was de band op tournee in Australië als voorprogramma voor de Amerikaanse rockgroep Matchbox Twenty.