Jurk van Judy Garland brengt 380.000 euro op

Het blauwe jurkje dat Judy Garland droeg in de film "The wizard of Oz" uit 1939 heeft op een veiling in Beverly Hills ongeveer 380.000 euro opgebracht. Het blauwe kleedje was het pronkstuk op een tweedaagse veiling van Hollywoodmemorabilia.

Het veilinghuis Julien's Auctions heeft het voorbije weekend een tweedaagse veiling van Hollywoodmemorabilia gehouden. Het topstuk van de veiling was de blauwe jurk van Judy Garland in "The wizard of Oz". Het stuk bracht 380.000 euro op.

Een racevest van Steve McQueen en een paarse jurk van Marilyn Monroe werden afgehamerd op ongeveer 40.000 euro.

Fans van John Belushi betaalden 13.000 euro voor een zonnebril en 12.000 euro voor een uurwerk van de acteur uit "The blues brothers". De zonnebril van Jean Reno in "Leon" werd verkocht voor ongeveer 6.500 euro.